Spring naar bijdragen

Restauratie Gelderse kerken kost miljoenen


Aanbevolen berichten

[preview]Restauratie van het religieus erfgoed in de provincie Gelderland kost zeker 300 miljoen euro. Dat staat in een inventarisatie gemaakt in opdracht van de provincie, zo meldde een woordvoerster dinsdag. [/preview]

Het onderzoek bevat een opsomming van alle soorten religieus erfgoed, zoals kerken, kloosters, synagogen en pastorieën, en de kosten die restauratie ervan met zich mee gaat brengen. "De restauratiebehoefte is enorm. We verwachtten zelfs dat 300 miljoen nog aan de lage kant is'', aldus de zegsvrouw.

De provincie gaat niet voor al deze kosten opdraaien. In de meeste gevallen moet er nog naar subsidie of sponsoring worden gezocht.

De Eusebiuskerk (foto) in Arnhem spant in het lijstje de kroon met een schatting van 60 miljoen euro. "Dat komt door het natuursteen waarvan de kerk gemaakt is. Het uiteindelijke bedrag zal ergens tussen de 25 en 70 miljoen liggen'', stelt de gemeentewoordvoerster. De kerk staat al geruime tijd in de steigers vanwege het gevaar van afbrokkelende delen. Naar verwachting zal de Eusebiuskerk nog jaren in de steigers staan.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid