Spring naar bijdragen

Kerken bundelen missionaire krachten


Aanbevolen berichten

[preview]Vrijdag 26 maart ging de landelijke Werkgemeenschap Missionaire Gemeenschapsvorming van start. Zij stelt zich als doel om kennis over kerkplanting te delen, te verrijken en in praktijk te brengen. Het moet een breed kennisnetwerk worden van kerken en missionaire organisaties.[/preview]

"In heel kerkelijk Nederland is er een groeiend verlangen om meer mensen met het Evangelie te benaderen", zo laat de Werkgemeenschap weten. Zij stelt vast dat steeds meer kerken en organisaties (zoals bijvoorbeeld universiteiten) aandacht besteden aan gemeentestichting. Om er voor te zorgen dat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, wil de Werkgemeenschap de krachten bundelen.

De website gemeentestichting.nl zal als startportal op het web gaan dienen. De site is al langer een belangrijke informatiebron over gemeentestichting.

Achttien organisaties maken nu al officieel onderdeel uit van het netwerk. Dit zijn onder meer de Protestantse Kerk, de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en de IZB. Het Leger des Heils, het netwerk van Emerging Churches en veel andere organisaties en kerken zullen hoogstwaarschijnlijk binnenkort toetreden.

Er zijn nog geen rooms-katholieke partners, maar "we zoeken ze op", aldus Martin de Jong, één van de initiatiefnemers van de Werkgemeenschap. Hij legt uit dat binnen de rooms-katholieke kerk nog niet veel wordt gedaan aan gemeentestichting en dat daarom de contacten nog pril zijn.

"Het is een bijzonder diverse verzameling", vertelt de Jong, maar volgens hem bijt dat elkaar niet. "De vijver waar we in vissen is zeer groot en de gereformeerde kerken trekken toch andere mensen aan dan bijvoorbeeld de Baptisten Unie".

"Een unieke samenwerking", zo omschrijft de Jong de Werkgemeenschap, "op deze manier kunnen we van elkaar leren en elkaar stimuleren".

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid