Spring naar bijdragen

Wees dankbaar voor christelijke eenheid


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus heeft zondag voor de Lutherse gemeenschap van Rome gezegd dat protestanten en rooms-katholieken dankbaar moeten zijn voor de eenheid die onder christenen is bereikt. In plaats van klagen over het trage tempo van de dialoog, roep de paus op om dankbaar te zijn. Ook benadrukte Benedictus dat alleen God en niet de mens voor echte eenheid kan zorgen.

Volgens Benedictus heeft de oecumenische beweging christelijke kerken nader tot elkaar gebracht in de afgelopen decennia. De paus zegt dat sommige protestanten, met name in Duitsland, hebben bijgedragen aan de vertraging van dit proces door - sterker dan de Katholieke Kerk - te benadrukken dat zij de enige ware kerk zijn. Katholieken lijken ook meer geïnteresserd in de verbetering van de banden met conservatieve orthodoxe kerken dan met meer liberale protestantse groepen.

"Ik denk dat we in de eerste plaats dankbaar moeten zijn dat er zoveel eenheid is," vertelt de paus. "Het is fijn dat we vandaag de dag samen kunnen bidden, dezelfde liederen samen zingen en hetzelfde Woord van God horen. We kunnen met onze interpretaties proberen samen Gods Woord te begrijpen." Hij voegt toe dat alleen God voor meer eenheid kan zorgen, omdat "alles wat mensen maken kwetsbaar is".

De leiders van de Lutherse gemeenschap, Doris Esch, herinnerde Benedictus aan een katholiek-lutherse verklaring ui 1999 die enkele theologische meningsverschillen uit de Reformatie (scheiding katholicisme en protestantisme) heeft opgelost.

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid