Spring naar bijdragen

Eerste pauselijke staatsbezoek ooit aan Groot Brittannie


Aanbevolen berichten

[preview]Paus Benedictus XVI brengt medio september een staatsbezoek aan Groot-Brittannië.[/preview] Dat heeft de Britse regering dinsdag laten weten. Het gaat om het eerste pauselijke staatsbezoek ooit aan het eiland.

De 82-jarige kerkvorst is van 16 tot 19 september in Groot-Brittannië. Hoogtepunten zijn een grote toespraak in Londen, een eucharistieviering in de Schotse stad Glasgow en de zaligverklaring van de negentiende-eeuwse kardinaal John Henry Newman, een van de meest prominente Britse bekeerlingen tot het katholicisme. Newman was tot 1845 anglicaan.

Benedictus heeft ook een ontmoeting met koningin Elizabeth II, het hoofd van de Anglicaanse Kerk. Ook ontmoet hij aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury, de primaat van de Anglicaanse Kerk.

In 1982 bracht een paus voor het laatst een bezoek aan Groot-Brittannië. Paus Johannes Paulus II maakte toen de trip, maar dat was een pastoraal bezoek en geen staatsbezoek. Van de circa 61 miljoen Britten zijn er ongeveer vijf miljoen rooms-katholiek.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid