Spring naar bijdragen

Laten zien dat je Christen bent


Aanbevolen berichten

De betekenis van een leven met God laten zien aan campinggasten. Dat is het doel van Dabar, een project van de Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond (HGJB). "Gedurende de zomerperiode organiseren jongeren boven de 18 jaar recreatie- en evangelisatiewerk op de camping," vertelt projectmedewerkster Els Kooij. "Ze worden begeleid door plaatselijke commissies. Campinggasten maken door activiteiten kennis met het christelijk geloof."

"Dabar-teams verzorgen de recreatieprogramma's, met clubs, sport- en spelactiviteiten," gaat Kooij verder. "Op de clubs komen vaak gesprekken op gang. We merken op dat juist op vakantie levensvragen naar boven komen." Ieder jaar in april wordt er een toerustingsweekend georganiseerd voor deelnemers. "Door middel van Bijbelstudie en workshops worden zij voorbereid op Dabar. Vragen als 'hoe ga ik in gesprek met ouders?' en 'wat zijn kenmerken van de huidige generatie' komen aan de orde."

'Van binnenuit'

Dit jaar is het thema 'Van binnenuit'. "De centrale vraag is hoe je in je levensstijl laat zien dat je christen bent." Wanneer jongeren zich willen aanmelden voor Dabar moeten ze aan enkele voorwaarden voldoen. "Men moet 18 jaar of ouder zijn en zich 1 of 2 weken beschikbaar stellen. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om dit werk te doen. Het zijn intensieve dagen voor de teams."

Campinggasten die via Dabar in contact komen met het christendom worden soms doorverwezen naar lokale instanties, een kerkelijke gemeente of Alpha-cursus. Zo kunnen zij verder kennismaken met het christelijk geloof. "Dabar-teamleden leren met Dabar afhankelijk te zijn van God en te vertrouwen dat Hij hun werk voortzet. Er blijft in onze maatschappij behoefte aan zingeving. Op deze manier mogen zij een steentje bijdragen. Dat is ontroerend en stimulerend tegelijk," aldus Kooij.

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid