Spring naar bijdragen

Duivel voert oorlog tegen het Vaticaan


Aanbevolen berichten

De vele gevallen van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk zijn het werk van de duivel, aldus Gabriele Amorth. Hij is het hoofd van de rooms-katholieke afdeling die zich bezig houdt met exorcisme - duiveluitdrijving.

"De duivel infiltreert het Vaticaan", zo stelt Amorth (foto), "ik kan het zien". Volgens hem heeft de duivel verschillende priesters en kardinalen in zijn macht en laat hij hen slechte dingen begaan. Seksueel misbruik door priesters is dan ook het werk van de duivel.

Ook de verwarde vrouw die met Kerst de paus aanviel, zou geleid worden door de duivel, evenals Mehmet Ali Agca, de man die in 1981 paus Johannes Paulus II neerschoot.

Amorth is al 25 jaar het hoofd van de afdeling exorcisme en hij claimt zelf 70.000 geholpen te hebben. Hij is een vertrouweling van paus Benedictus XVI en was dat ook van de vorige paus. Hoewel het idee van bezetenheid door de duivel niet meer leeft onder alle katholieken, is Amorth er nog heilig van overtuigd dat deze dreiging aan de orde van de dag is.

Bron: Oneway

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid