Spring naar bijdragen

Duizenden anglicanen in VS worden rooms-katholiek


Aanbevolen berichten

Honderd traditionalistische anglicaanse parochies in de Verenigde Staten hebben besloten zich aan te sluiten bij de Rooms-Katholieke Kerk. De parochies behoren tot de behoudende Anglican Church in America (ACA), die zich nu als geheel aansluit bij de Katholieke Kerk.

Duizenden gelovigen

De ACA hoort tot de Traditional Anglican Communion, een behoudende groepering die bijna 20 jaar geleden brak met de wereldwijde Anglicaanse Gemeenschap. Onder leiding van het voltallige bisschoppencollege neemt de ACA duizenden gelovigen, tientallen gebouwen en zelfs een kathedraal mee naar de Rooms-Katholieke Kerk.

Groepsgewijs

De ACA maakt gebruik van de uitnodiging die paus Benedictus XVI eind vorig jaar liet uitgaan naar behoudende anglicanen. In de apostolische constitutie Anglicanorum Coetibus werd het kerkjuridisch mogelijk gemaakt voor anglicanen om groepsgewijs rooms-katholiek te worden.

Tweede groep

Met deze beslissing is de ACA de tweede groep anglicaanse kerken die ingaat op het aanbod van de paus. De eerste groepering was de Australische tak van Forward in Faith, een behoudende organisatie die wel in gemeenschap was met de wereldwijde Anglicaanse Gemeenschap, die ongeveer 77 miljoen leden telt.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid