Spring naar bijdragen

HHK wil samenwerken met CGK


Aanbevolen berichten

ELSPEET – De Hersteld Hervormde Kerk staat positief tegenover plaatselijke samenwerking met Christelijke Gereformeerde Kerken.

De hersteld-hervormde commissie voor interkerkelijke contacten gaat met de christelijk-gereformeerde evenknie overleggen hoe de plaatselijke contacten precies vormgegeven kunnen worden, zo besloot de hersteld-hervormde synode dit weekend. Ook zal worden gesproken over de vraag of een christelijk-gereformeerde predikant in hersteld-hervormde diensten kan voorgaan.

Het is al praktijk dat plaatselijk gemeenten nauw samenwerken en predikanten elkaars kansels beklimmen. In Schiedam willen hersteld-hervormden en christelijk-gereformeerden samengaan. Eerder riepen vertegenwoordigers van beide kerkgenootschappen plaatselijke gemeenten op te wachten tot er officiële regels zijn voor samenwerking.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid