Spring naar bijdragen

Paus naar Spanje


Aanbevolen berichten

Inwijding Sagrada Família tijdens pausbezoek in november

Paus Benedictus XVI brengt in november een tweedaags bezoek aan Spanje. Dat maakte het Vaticaan vandaag bekend. In Barcelona zal hij de wijdingsplechtigheid van de beroemde Sagrada Família voorzitten, aldus de Vaticaanse woordvoerder, Federico Lombardi.

Santiago

Op 6 november bezoekt de paus de pelgrimsstad Santiago de Compostela. Jaarlijks bewandelen honderdduizenden mensen van over de hele wereld de Camino de Santiago (´Weg naar Santiago´) naar de plaats in het noordwesten van Spanje, waar de relieken van de heilige Jakobus vereerd worden.

Sagrada Família

Op 7 november brengt Benedictus een bezoek aan Barcelona, aan de Middellandse Zee. Daar zal hij de kerkwijding voorzitten van de wereldberoemde basiliek van de Heilige Familie, beter bekend als de Sagrada Família. De bouw van dit godshuis, ontworpen door Antoni Gaudi (1852-1926), begon in 1882 en duurt voort tot op de dag van vandaag.

Bezoeken aan Spanje

Het is de tweede keer dat Benedictus XVI een bezoek brengt aan Spanje. In 2006 was hij in Valencia voor de Wereldgezinsdagen. Ook in 2011 wordt de paus in Spanje verwacht, om aanwezig te zijn bij de wereldjongerendagen, die volgend jaar in de Spaanse hoofdstad Madrid gehouden worden.

Buitenlandse reizen

Volgende maand wordt Benedictus XVI 83 jaar. Dit jaar hoopt hij, naast Spanje, ook Malta, Portugal, Cyprus en Groot Brittannië te bezoeken.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid