Spring naar bijdragen

Taizébroeders op reis in Nederland


Aanbevolen berichten

Broeders uit de Franse Taizé-gemeenschap zullen vanaf deze week verschillende Nederlandse steden bezoeken om informatiebijeenkomsten bij te wonen over de Europese jongerenbijeenkomst van Taizé. Die wordt eind december gehouden in Rotterdam.

Ahoy

Jaarlijks komen ongeveer 30.000 Europese jongeren af op de Taizé-happening. Rotterdam stelt Ahoy beschikbaar voor de ontmoeting die van 28 december tot en met 1 januari wordt gehouden.

Zwolle

De broeders bijten morgen het spits af in de Dominicanenkerk in Zwolle met een Taizégebed om 19.00 uur. Jongeren zijn na het gebed in de gelegenheid de mannen te ontmoeten, die in de broedergemeenschap van het Franse plaatsje Taizé wonen. De broeders bezoeken verder deze week achtereenvolgens Den Bosch (3 maart), Utrecht (4 maart), Roermond (5 maart), Hengelo (6 maart) en Groningen (7 maart). Tot 29 april zullen ook daar informatiebijeenkomsten worden gehouden over de grote Taizébijeenkomst eind december. De samenkomsten beginnen telkens met een Taizégebed.

RK-Kerk en PKN

Een stuurgroep van vertegenwoordigers van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland organiseert de voorbereidingsbijeenkomsten. De bijeenkomst in Rotterdam wordt door de Taizébroeders zelf georganiseerd.

Honderdduizend jongeren

De broedergemeenschap in het Bourgondische dorpje Taizé trekt jaarlijks honderdduizend jongeren die een week lang kunnen meelopen in het ritme van de broeders. Ze zingen, doen aan Bijbelstudie en voeren gesprekken over spiritualiteit.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid