Spring naar bijdragen

Baptisten aan de slag met missionair gemeente zijn


Aanbevolen berichten

BARNEVELD – [preview]De Unie van Baptistengemeenten in Nederland houdt zaterdag 27 en zaterdag 6 maart op verschillende plaatsen in het land een dag over ‘missionair gemeente zijn’.[/preview] Voor deze regiodagen in Veendam, Eindhoven, Emmen, Pernis en Utrecht zijn onder meer voorgangers, raadsleden en evangelisatiewerkgroepen van baptistengemeenten uitgenodigd. Thema is: Gemeente van binnen naar buiten. De dagen worden geleid door de gemeenteopbouwwerkers van de Baptistenunie.

Tijdens de ‘missionaire dagen’ zullen de aanwezigen onder meer een praktijkverhaal bespreken dat aansluit op het thema, en workshops volgen over ‘Leven tot Gods eer’ en ‘Missionair gemeente zijn’. Daarnaast vormt de ‘gezonde gemeente’ een belangrijk onderwerp van gesprek.

Gezonde gemeenten

Het afgelopen jaar hebben de gemeenteopbouwwerkers van de Baptistenunie in zo’n twintig baptistengemeenten de ‘Gezonde Gemeente Scan’ uitgevoerd. Dit is een methode op basis van het ‘Handboek gezonde gemeente’ van Robert Warren, om aan de hand van zeven kenmerken te onderzoeken hoe een gemeente ervoor staat en aan welke aspecten gewerkt kan worden. De kenmerken zijn onder meer: in beweging gezet door geloof, een blik naar buiten en op zoek naar Gods wil. Op basis van de uitkomsten van en ervaringen met deze scan in verschillende baptistengemeenten, ontwikkelt de Baptistenunie een map met praktische werkwijzen en ideeën om te werken aan een gezonde gemeente. Deze map wordt tijdens de missionaire dagen geïntroduceerd en later in het jaar aan alle aangesloten gemeenten aangeboden.

Meer informatie: www.baptisten.nl.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid