Spring naar bijdragen

Aidspatienten dragen WJD-Kruis tijdens kruisweg in Madrid


Aanbevolen berichten

[preview]Tijdens de traditionele kruisweg op de Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid zal het WJD-kruis gedragen worden door jongelui met een handicap en aidspatiënten.[/preview] Dat heeft pater Eric Jacquinet, de jongerenverantwoordelijke van de Pauselijke Raad voor de Leken bevestigd in een interview met het Italiaanse persagentschap SIR.

Het WJD-kruis zal worden gedragen door jongeren met een handicap, aidspatiënten en deelnemers uit conflictgebieden zoals het Heilig Land of Irak en uit landen die recent door zware natuurrampen werden geteisterd zoals Haïti en Japan. “Bedoeling is aan te tonen dat Jezus hen nabij is in hun lijden, hen de juiste weg toont om desondanks vooruit te kijken en van de dood naar het leven te gaanâ€, legt pater Jacquinet uit. Hij bevestigde de komst van een 900-tal deelnemers uit Hongkong, een 2.000-tal uit Rusland en een 300-tal uit Japan.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid