Spring naar bijdragen

"Recycle je bijbel" levert 5000 bijbels op


Aanbevolen berichten

[preview]De landelijke Bijbelinzamelingsactie "Recycle je Bijbel" heeft inmiddels zo’n vijfduizend Bijbels opgeleverd. Deze Bijbels, die in Nederland niet meer worden gebruikt, worden verspreid onder christenen en kerken in Suriname.[/preview]

Dat heeft de stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) woensdag bekend gemaakt. De organisatie startte twee maanden geleden de Bijbelinzamelingsactie. Doel is via alle Nederlandse protestantse kerken minstens twintigduizend Bijbels in te zamelen die (soms al jaren) ongebruikt in de kast liggen. Voor iedere ingezamelde Bijbel (bestemd voor Suriname) schenkt HVC een Bijbel aan een christen in Iran. Hiervoor werft de organisatie fondsen via "Recycle je Bijbel".

Ruim honderd kerken en gemeenten zamelen op dit moment Bijbels in voor "Recycle je Bijbel". Tweeduizend Bijbels staan inmiddels in het HVC-kantoor in Hoogblokland. De overige drieduizend Bijbels zijn toegezegd door kerken en organisaties, en staan bij andere inzamelingspunten, zoals christelijke boekhandels. Naar verwachting zal HVC na de zomervakantie een eerste transportronde organiseren om de ingezamelde Bijbels bij kerken, organisaties, particulieren en winkels op te halen.

Directeur Jan Bor van stichting HVC is blij dat "Recycle je Bijbel" aanslaat. „Veel mensen die ik spreek over de actie vertellen dat ook zij een aantal Bijbels in de kast hebben liggen die ze niet meer gebruiken. Alleen, wat doe je daarmee? "Recycle je Bijbel" biedt een mooie mogelijkheid om al die ongebruikte Bijbels een nieuwe bestemming te geven."

Eigenlijk zou "Recycle je Bijbel" tot eind juli duren. Besloten is echter de actie te verlengen tot in ieder geval eind december. Reden hiervoor is onder andere, volgens Bor, het toenemend aanbod van kerkbijbels in de Statenvertaling. „Komende maanden stapt een groot aantal gemeenten over van de Statenvertaling op de Herziene Statenvertaling."

Bron: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid