Spring naar bijdragen

Mythen Reformatie ontmaskeren


Aanbevolen berichten

[preview]De mythe bestaat nog altijd dat de Reformatie alleen het Woord verkoos ten koste van het beeld, terwijl de Rooms-Katholieke Kerk de omgekeerde keuze maakte.[/preview]

Prof. dr. B. Heal (St. Andrews, Schotland) wil deze mythe ontmaskeren op de eerste dag van het congres â€De mythe van de Reformatie†in het Zwitserse Zürich.

Het congres is georganiseerd door de Reformation Research Consortium (RefoRC). De naam van deze onderzoeksgroep klinkt internationaal, maar de wortels ervan liggen in Nederland. RefoRC is de wetenschappelijke poot van het Refo500-project, dat geleid wordt de Apeldoornse hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn dr. H. J. Selderhuis. Voor de organisatie van RefoRC wordt hij bijgestaan door een internationale raad van bestuur.

Lees hier het vervolg van het artikel dat drs. Daniël Timmerman en dr. Arnold Huijgen schreven voor het Reformatorisch Dagblad.

Bron: Refo500

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid