Spring naar bijdragen

Oud Gereformeerde Gemeenten: geen open internet


Aanbevolen berichten

De Oud Gereformeerde Gemeenten (OGG) blijven waarschuwen voor open internetgebruik. „Een door Kliksafe gefilterde internetaansluiting is op dit moment het meest verantwoorde alternatief.â€

Dat bleek woensdag op de tweejaarlijkse synode van de Oud Gereformeerde Gemeenten, gehouden in Barneveld. De synode onderschreef het standpunt van deputaten ICT om onverminderd het gesprek met gezinnen aan te gaan en te blijven waarschuwen voor open internetgebruik. De aansluiting van computer, mobiele telefoon of andere elektronische apparatuur op open, ongefilterd internet blijft aanleiding tot ernstige vermaning en wordt uiteindelijk censurabel geacht.

De synode sprak zich verder nadrukkelijk uit voor handhaving en gebruik van de Statenvertaling. Deze uitspraak is met name ingegeven „door grote verontrusting†over het beleid van De Driestar te Gouda.

De afgevaardigden bezonnen zich op het gegeven dat De Driestar binnen de school het gebruik van de Herziene Statenvertaling heeft vrijgegeven. Eén van de afgevaardigen wees hierbij op „de grote gevolgen daarvan voor personeel en achterban.†Inmiddels hebben deputaten Onderwijszaken hierover een schrijven verzonden aan het College van Bestuur van de school.

Lees verder in het Gereformeerd Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid