Spring naar bijdragen

GGZ In de Bres opent drie nieuwe vestigingen


Aanbevolen berichten

GGZ In de Bres, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg, opent per 1 september nieuwe vestigingen in Groningen, Assen en Lelystad. In de Bres, met een hoofdvestiging in Drachten, heeft sinds 2004 een sterke groei doorgemaakt in Friesland. Vooral door de specifiek christelijke uitgangspunten trekt de organisatie ook cliënten aan uit andere provincies. Tot op heden moest men hiervoor een relatief grote afstand afleggen, maar vanaf september kunnen mensen met psychosociale of psychiatrische problemen uit de provincies Groningen, Drenthe en Flevoland terecht bij een vestiging in de directe omgeving. Vanaf vandaag kan men zich al aanmelden voor hulp.

Op dit moment werken er circa 100 medewerkers bij de stichting en wordt op jaarbasis zorg verleend aan ongeveer 3.000 cliënten. ‘We zagen een groeiende stroom cliënten komen vanuit de provincies Groningen, Drenthe en Flevoland. Dit vormde voor ons de reden om nieuwe vestigingen te openen in deze provincies. Ik vind het dan ook bijzonder dat we binnenkort onze unieke zorg in deze regio´s dicht bij onze doelgroep kunnen aanbieden’: aldus Anne Jan Kok, Raad van Bestuur.

In september wordt per nieuwe vestiging begonnen met een compact allround team. De komende jaren zal op elke vestiging het zorgaanbod uitgroeien tot een gedifferentieerd zorgpakket, zoals dat nu ook op de hoofdvestiging in Drachten te vinden is.

In de praktijk melden cliënten zich via een huisarts aan met problemen als bijvoorbeeld angst, depressie, relatieproblemen, ADHD, overspannenheid of andere complexe levens- of opvoedingsproblematiek. Bij In de Bres worden mensen met psychosociale en psychiatrische problemen op weg geholpen naar herstel. Dit onder het credo ‘Wij geloven in herstel’. Levensbeschouwing & geloof van de cliënt vormen namelijk vaak een wezenlijk onderdeel binnen een behandeltraject.

Bron en verdere informatie: One way

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid