Spring naar bijdragen

De Opname laat toch nog even op zich wachten


Aanbevolen berichten

Medewerker Harold Camping: "We zijn te ver gegaan"

Harold Camping zou publiekelijk zijn excuses moeten aanbieden vanwege zijn verkeerde voorspelling en misleiden van mensen. Dit vindt baptistenleider Ed Stetzer. Maandenlang hebben de 89-jarige predikant en zijn aanhangers ten onrechte voorspeld dat op 21 mei 2011 de Dag des Oordeels zou plaatsvinden. Op drukke straten in grote steden werd er door middel van advertenties, reclameborden en media voor gewaarschuwd.

Keith Bauer, een chauffeur uit Westminster, gebruikte afgelopen week zijn tijd om - voor de opname - nog zoveel mogelijk te zien van de omgeving. Met zijn SUV reisde hij door het land met z'n gezin. De 60-jarige Robert Fitzpatrick spaarde 140.000 dollar voor het gebruik van zo’n duizend affiches en advertenties als waarschuwing voor 21 mei. Op de advertentie, waaraan in totaal 100 miljoen dollar werd gespendeerd, werd ook gewaarschuwd voor de grootste aardbeving ooit. Adrienne Martinez (27) is een andere Camping-aanhanger. Zij en haar man Joel stopten een jaar geleden met werken in New York en verhuisden naar Orlando. Ze brachten hun tijd door met het lezen van de Bijbel en verspreiden van pamfletten. "We hebben alles zo begroot dat we op 21 mei niets meer hebben," zei Martinez.

Tom Evans, een persoonlijk medewerker van Camping nam afgelopen weekend zijn familie mee naar Ohio om de opname af te wachten. "Je begrijpt vast wel dat we teleurgesteld zijn," liet hij gisteren weten. "Toch is het Woord van God nog altijd waar." Hij voegde hier aan toe: "We zijn te ver gegaan, en daar moeten we van leren." Ondanks de teleurstelling wil Tom Evans voor Camping blijven werken.

Richten op Christus

Eric Thomas, hoogleraar theologie, zegt: "We moeten op zoek naar antwoorden uit de duidelijke leer van God in plaats van er op een gedetailleerde en alarmerende wijze een nutteloze show van te maken. Dit is tragisch. Christenen horen een vast vertrouwen met het zicht op eventuele problemen te hebben, maar we kunnen ook de grootste paniekzaaiers en complotdenkers worden. In plaats van ons te richten op kleine Bijbelse details zouden we tevreden moeten zijn met wat God heeft geopenbaard en alles wat Christus al voor ons heeft gedaan. Laten we een nuchter, heilig en zorgvuldig leven leiden en Christus eren. Daarvoor moeten we antwoorden vinden in de duidelijke leer van God, en niet in de zeer speculatieve berekening van Harold Camping," aldus Thomas.

Burgemeester van New-York, Michael Bloomberg, maakte dit weekend de opmerking dat hij het parkeerbeleid in de stad wel zou wijzigen als de wereld zou vergaan volgens Camping's voorspelling. Zaterdagavond kwam er verder een kleine groep mensen bijeen voor het kantoor van Harold Camping. Er waren atheïsten die ballonnen opbliezen. Er waren ook christenen, waaronder James Bynum (45). Hij liet met een bord weten dat Harold Camping een valse profeet is. Hij verklaarde dat hij verder naar het kantoor was gekomen om gedesillusioneerde gelovigen te ondersteunen. Volgens de Christian Post legt Harold Camping vandaag een verklaring af over zijn verkeerde voorspelling.

Bron: Christelijk Informatie Platvorm

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid