Spring naar bijdragen

Dood Bin Laden vergroot angst Irakes christenen


Aanbevolen berichten

De dood van Osama Bin Laden heeft de angst onder Irakese christenen doen toenemen. De Irakese ambassadeur in Italië heeft geprobeerd die angsten te temperen. Hij zei dat het belangrijkste doel van zijn regering "het verzekeren van de veiligheid en verdediging van christenen" is.

Kerkelijke bronnen in Irak merken op dat "Osama Bin Laden een vreemd en gevaarlijk fenomeen is. Hij heeft school gemaakt en een hele generatie is door hem geïndoctrineerd. Hun aantal loopt in de duizenden in Arabische landen maar ook elders".

Bin Ladens dood heeft geleid tot gevaarlijke reacties, meldt een priester aan AsiaNews. "Op tv wordt hij omschreven als een heilige. Zelfs serieuze mensen zien hem als een feitelijke mujahid (een strijder), een martelaar die als zodanig geëerd zou moeten worden. Een imam zei dat Bin Laden alleen al door het vergieten van één druppel van zijn bloed naar de hemel zal gaan. Bin Laden heeft tegen soefi's, christenen en sjiieten gevochten... Ik ben geschokt."

Christenen in Bagdad denken dat Bin Ladens dood ertoe heeft geleid dat het gevaar voor het Westen, "dat wordt gezien als de grote satan, nu groter is".

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid