Spring naar bijdragen

Sterke aanwijzingen dat Babels toren echt heeft bestaan


Aanbevolen berichten

[preview]Weet Magazine toont in zijn nieuwste uitgave opmerkelijke aanwijzingen die ervoor pleiten dat het Bijbelse verhaal rond de Babylonische spraakverwarring duizenden jaren geleden echt heeft plaatsgevonden.[/preview] In het tweemaandelijkse tijdschrift wordt verslag gedaan van een verzamelend onderzoek naar verhalen over de toren van Babel die in veel oude culturen wereldwijd terugkeren.

De geschiedenis uit het Bijbelboek Genesis gaat over een volk dat een toren wilde bouwen die tot in de hemel reikte, als bekroning van de menselijke macht. God zorgde er echter voor de bouwers elkaar niet meer konden verstaan en uiteengingen in groepen om de aarde te bevolken. Het is te verwachten dat áls een dergelijke gebeurtenis inderdaad heeft plaatsgevonden hier, behalve in de Bijbel, aanwijzingen voor te vinden zijn. En dat blijkt heel duidelijk het geval te zijn!

Stad van verstrooiing

Om maar dicht bij de bron te beginnen: Babylonische inscripties – in het huidige Irak, waar dus ooit de toren zou hebben gestaan – zijn de eerste aanwijzingen voor de spraakverwarring. Deze inscripties verwijzen naar de ruïnes van een toren net buiten Babylon. Hierover wordt gezegd dat een koning hem wilde bouwen, maar dat hij deze door bijzondere fenomenen nooit kon voltooien.

De plaats waar de ruïne van de toren stond, werd door de oude Babyloniërs ‘Borsippa’ genoemd. Die naam verwijst volgens prof. Julius Oppert, de geleerde die de inscripties ontcijferde, naar de verwarring van de talen: „Ik heb de betekenis van de term ‘Borsip’ uitgelegd als ‘toren van talen’. Deze opinie wordt bevestigd door het spijkerschrift zelf; de naam Borsippa wordt vaak geschreven met tekens (ideogrammen) die voor ‘stad van de verstrooiing’ staan.â€

Andere volken

Ook in de overleveringen van de Grieken, de Miao uit China, de Mikir uit India, Papoea’s uit Indonesië en de Polynesische volken is de geschiedenis van de toren van Babel terug te vinden. Al deze volken kennen verhalen waarin mensen een toren wilden bouwen die tot aan de hemel reikte. God (of goden) stopte(n) deze bouw door onder meer de taal te verwarren, waardoor de bouw niet langer mogelijk was en de mensen in volken uiteengingen en zich verspreidden over de aarde.

Opmerkelijk is datgene wat de Europeanen ontdekten die voor het eerst voet aan wal zetten op het Amerikaanse vasteland. Ze waren stomverbaasd dat de indianen in Mexico en Chiapas in hun kalenders de bouw van een grote toren tot aan de hemel vermeldden. De indianen spraken over een toren waar de talen verward werden. Ook de Tolteken, de Azteken en ook de Chactow-indianen kennen vergelijkbare overleveringen.

Werkelijk gebeurd

Al deze vermeldingen naar de toren van Babel en de spraakverwarring zijn een sterke indicatie dat Genesis 11, wat aantoonbaar een heel oude bron is(!), niet zomaar een mythe of volksverhaal vertelt. Het feit dat je dit verhaal wereldwijd tegenkomt (op praktisch alle continenten) pleit voor de gedachte dat het op een werkelijke gebeurtenis terugvoert, die door de zich verspreidende stammen is onthouden. Uiteindelijk werd deze geschiedenis deel van de religies, heilige geschriften en mythes van deze volken.

In Weet Magazine 8 wordt deze gedachte verder uitgewerkt en toegelicht.

Op de website link kan het nieuwste nummer alvast worden doorgebladerd. Ook zijn er de gebruikte bronnen te vinden op basis waarvan het artikel is geschreven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

't Staat er gewoon tussen. smile.gif Op de site kun je het blad van april doorbladeren.

Als de Bijbel verwijst naar een echte gebeurtenis, waarom zouden er geen sporen van zijn in verschillende culturen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op vrijdag 22 april 2011 05:14:22 schreef Thorgrem het volgende:

Het is dat er 21 april boven het artikel staat.... Maar volgens mij is dit nog een 1 april grap.

En zo niet, dan zullen we er in de toekomst wel meer over horen.

Want? De toren van Babel is maar een sprookje?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid