Spring naar bijdragen

Jongeren positief over vasten


Aanbevolen berichten

Slechts vier procent van de Nederlanders is van plan in de komende 40dagentijd te gaan vasten. Het aantal jongeren (tot en met 24 jaar) dat aangeeft te zullen gaan vasten, ligt echter boven het landelijke gemiddelde.

Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 2000 mensen, uitgevoerd in opdracht van Vastenaktie, een katholieke stichting die sinds 1961 helpt invulling te geven aan de vastentraditie. Woensdag 9 maart begint de vastentijd voor Pasen. Het is van oudsher een tijd van bezinning.

Twintig procent van de jongeren geeft aan in de afgelopen twee jaar te hebben gevast. Ook dit ligt boven het landelijke gemiddelde. De leeftijdscategorie 35-44 jaar vast het minst.

Onder vasten verstaan jongeren vooral het mijden van zoetigheden en lekkernijen, soberder eten en geen alcohol drinken. Bij oudere mensen is het niet eten van zoetigheden minder belangrijk.

De meeste mensen die gaan vasten in de komende dagen – in alle leeftijdscategorieën – doen dat omdat ze bewust naar Pasen toe willen leven. Maar mensen verzetten zich er ook mee tegen de consumptiemaatschappij en tonen begrip voor armen.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid