Spring naar bijdragen

Extremisten wilden paus vermoorden


Aanbevolen berichten

[preview]De Italiaanse politie heeft zes radicale moslims opgepakt, die een aanslag in Europa zouden voorbereiden.[/preview] Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA vrijdag gemeld. Een doelwit van de extremisten zou paus Benedictus XVI zijn.

De zes Marokkaanse mannen waren volgens de politie lid van de fundamentalistische beweging Adl wal-Ihsane (Gerechtigheid en Liefdadigheid). Bij een van de arrestanten werd een brief gevonden, waarin werd opgeroepen tot wraak op de paus. Reden daarvoor was de bekering van de bekende Italiaanse journalist Magdi Allam, die voorheen moslim was, tot katholiek. Allam werd drie jaar geleden door paus Benedictus XVI gedoopt.

De zes worden ervan beschuldigd dat zij deel uitmaakten van een groep die aanzette tot discriminatie, haat tegen mensen van een ander ras of godsdienst, geweld en een heilige oorlog tegen christenen en joden.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid