Spring naar bijdragen

Belgie maakt zich op voor zaligverklaring


Aanbevolen berichten

De Belgische aartsbisschop Léonard heeft deze week het proces van zaligverklaring geopend voor moeder Martha Vandenputte (1891-1967), stichteres van de zusters passionisten van Tienen. De Vlaamse vrouw stond bekend om haar bijzondere uitstraling, intelligentie, gastvrijheid en eindeloze behulpzaamheid.

Dat meldt de Belgische nieuwssite Kerknet.be. De eerste stappen in het proces zullen het verzamelen van getuigenverhalen en het analyseren van geschreven documenten zijn. Belangrijk is dat er een wonder van de zuster wordt erkend. De huidige passionisten beweren dat nog steeds op haar voorspraak talloze gebeden worden verhoord.

Moeder Martha stichtte de zusterorde in 1927. De orde richtte zich op de missie in Congo.

Het kan nog enige jaren duren voordat het proces van zaligverklaring is afgerond. Daarna kan worden gestart met het proces van heiligverklaring. België kent al verschillende heiligen, waaronder de bekende pater Damiaan (1840-1889) die in 2009 heilig is verklaard.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid