Spring naar bijdragen

Paus keurt sociale netwerken impliciet goed


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus XVI heeft maandag in een boodschap ter ere van de 45e Wereldcommunicatiedag de mogelijkheden van sociale netwerken geprezen. Tegelijkertijd benadrukte hij het belang van terughoudendheid in het gebruik van de netwerken.

„Sociale netwerken kunnen dialogen, solidariteit en de onderlinge relaties bevorderen. Maar het is belangrijk in je achterhoofd te houden dat virtueel contact menselijk contact niet kan en mag vervangenâ€, aldus de kerkleider.

In 2009 liet koningin Beatrix zich al kritisch uit over digitaal contact. Ze waarschuwde onder meer voor vervreemding en het verdwijnen van het gemeenschapsgevoel, dat volgens de vorstin door internet onder druk is komen te staan.

Het kwam haar op veel kritiek te staan. „We leven toch echt niet meer in de jaren vijftigâ€, zo reageerde onder andere mediaprofessor Mark Deuze uit de Universiteit Leiden.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid