Spring naar bijdragen

Puin ingestorte kerk moet zo snel mogelijk weg


Aanbevolen berichten

Het puin van de op Kerstavond ingestorte kerk in het Belgische Lutselus moet voor 10 januari zijn geruimd, zo heeft de gemeente bepaald. De kerk stond naast een basisschool en voor de veiligheid van de kinderen moet het puin voor het einde van de kerstvakantie weg zijn.

Dat melden de Belgische media. Slechts enige tijd na de kerstnachtmis stortte het kerkgebouw grotendeels in. Niemand raakte hierbij gewond. Slechts twee muren en de toren bleven staan, maar die zijn inmiddels uit veiligheidsoverwegingen ook neergehaald.

"Ik kan begrijpen dat de parochianen om sentimentele redenen moeite hebben met de snelheid waarmee we het terrein leeg willen hebben, maar absolute veiligheid voor de kinderen moet nu even prioriteit krijgen", aldus een woordvoerder van de gemeente. Dus wordt er de komende tijd hard gewerkt, onder toezicht van een afgevaardigde van de parochie die waardevolle voorwerpen uit het puin moet redden.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid