Spring naar bijdragen

Miljoenen christenen slachtoffer van vervolging en discrimin


Aanbevolen berichten

De minderheden in de hele wereld hebben als gevolg van religieuze verschillen te lijden van geweld en discriminaties. Dat staat in het meer dan 500 pagina’s tellende rapport van Kerk in Nood dat van de week in Rome werd gepresenteerd.

De religieuze discriminaties gebeuren in alle continenten. In Azië en het Midden-Oosten zijn meer dan 50 miljoen christenen het slachtoffer van vervolgingen en discriminaties. In Irak en in de landen met een moslimmeerderheid worden de christelijke minderheden sinds het lanceren van ‘de zogenaamde strijd tegen het terrorisme’ in 2001 overal in de wereld het vaakst geïdentificeerd met het Westen, zelfs in regio’s waar ze sinds lang integrerend deel uitmaken van het sociale weefsel.

In Pakistan zien de christelijke minderheden hun situatie de jongste jaren almaar verergeren. Dat is vooral het geval sinds de invasie in Afghanistan in 2001. Er heerst een klimaat van permanente spanning en van groeiend extremisme. Kleine bewegingen van islamitische activisten vormen er de belangrijkste bedreiging voor religieuze minderheden.

BRON: RKNIEUWS.NET

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid