Spring naar bijdragen

Jezus redt blijft op dak


Aanbevolen berichten

[preview]'Dakevangelist' Joop van Ooijen en de gemeente Giessenlanden hebben de strijdbijl rond het conflict over de daktekst Jezus redt definitief begraven.[/preview]

De tekst op het dak van de boerderij van Van Ooijen mag blijven staan, maar wordt kleiner en de geverfde dakpannen worden vervangen door traditionele oranje pannen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een voorstel van Van Ooijen om de tekst op zijn boerderij aan te passen. Dat maakte een woordvoerster woensdag bekend.

Dwangsom

De daktekst was de gemeente jarenlang een doorn in het oog. Van Ooijen kreeg van de gemeente een dwangsom opgelegd, omdat de witte letters te groot en te contrasterend waren. De Raad van State oordeelde dat de 'boetes' terecht werden opgelegd.

Daarop schilderde de evangelist de tekst rood en oranje, maar bleef dwangsommen krijgen. De rechtbank verbood de gemeente daarmee door te gaan.

Uiteindelijk gingen Van Ooijen en de gemeente enkele weken geleden om tafel. Dat gesprek leidde tot de oplossing.

Bron: Nu.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid