Spring naar bijdragen

'PKN maakt gesprek met islam onmogelijk'


Aanbevolen berichten

Protestanten moeten 'op respectvolle wijze' evangeliseren onder moslims. Moslims en protestanten dienen niet dezelfde God en kunnen daarom ook niet samen bidden. Het zijn deze en andere opmerkingen uit het synoderapport ‘integriteit en respect’ waar critici van gruwelen.

De Protestantse Kerk (PKN) behandelt de islam-nota 'integriteit en respect' volgende week tijdens de generale synode. Het rapport gaat over de vraag hoe de kerk om moet gaan met moslims. Volgens critici is het rapport 'eenzijdig', 'angstvallig' en 'betuttelend', zo laten zij tegenover dagblad Trouw weten. Onder hen zijn leden van de PKN-denktank 'Ontmoeting met moslims'. Deze denktank is niet gevraagd mee te schrijven aan het rapport.

"De nota vertolkt een eenzijdig conservatief standpunt". "Angst voert de boventoon". "Deze nota is een forse stap terug" zo noteert Trouw de kritiek. Daarnaast zou het rapport geen recht doen aan de praktijk, want in veel plaatselijke kerken vinden al goede ontmoetingen plaats met moslims. Maar de islam-nota kan hier negatieve invloed op hebben.

Bron: Trouw

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid