Spring naar bijdragen

Conflict om daktekst lijkt ten einde


Aanbevolen berichten

Het conflict om de tekst Jezus redt op het dak van een boerderij in de gemeente Giessenlanden lijkt na jaren voorbij. De tekst mag op het dak blijven staan, maar moet wel kleiner en mag niet in geschilderde dakpannen.

De gemeente en Joop van Ooijen hebben woensdag afgesproken dat Van Ooijen op korte termijn met een voorstel hierover komt. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat woensdag een positief gesprek heeft plaatsgevonden, maar wil daarover inhoudelijk geen mededelingen doen. Hij benadrukt dat verschillende voorstellen zijn besproken, maar dat het college over het uiteindelijke voorstel van Van Ooijen nog wel een beslissing moet nemen.

De daktekst was de gemeente jarenlang een doorn in het oog. Van Ooijen kreeg van de gemeente een dwangsom opgelegd, omdat de witte letters te groot en te contrasterend waren. Hij kleurde de tekst daarna rood en oranje, maar bleef dwangsommen krijgen totdat de rechtbank daar uiteindelijk een einde aan maakte. De dwangsommen konden alleen worden opgelegd voor de wit gekleurde tekst en niet voor de tekst in de kleuren rood en oranje.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid