Spring naar bijdragen

Egypte beveiligt kerken beter


Aanbevolen berichten

[preview]Egypte heeft de beveiliging van de kerken in het land verscherpt naar aanleiding van een gijzeling door extremistische moslims in een kerk in Irak. Die actie was onder meer gericht tegen de Koptische Kerk in Egypte.[/preview]

Politiebronnen in Egypte zeiden maandag dat extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen bij kerken van koptische christenen. Zo mogen bij kerken geen auto's meer worden geparkeerd.

Circa vijftig mensen kwamen zondag om in Bagdad toen militairen een einde maakten aan de gijzeling in de kerk. De radicale organisatie Islamitische Staat in Irak zegt verantwoordelijk te zijn voor de actie. Ze eiste in een verklaring op een website de vrijlating van twee tot de islam bekeerde koptische vrouwen die door de Koptische Kerk zouden worden vastgehouden. De twee vrouwen, echtgenotes van koptische priesters, zouden in een kerk worden vastgehouden. Een van de twee zou zich hebben bekeerd tot de islam; de ander zou zich hebben willen bekeren.

Volgens getuigen hielpen Amerikaanse militairen Iraakse veiligheidstroepen bij het bevrijden van de gijzelaars in de kerk. Een Amerikaanse legerwoordvoerder ontkende maandag echter dat Amerikanen aan de bevrijdingsactie deelnamen. Hij zei dat Amerikaanse troepen wel een adviserende rol hebben gespeeld.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid