Spring naar bijdragen

'Dominees van nu' houden preek van de leek


Aanbevolen berichten

Dominees waren vroeger het geweten van de natie. Die tijd lijkt voorbij; schrijvers, kunstenaars, columnisten, politici, programmamakers zijn de dominees van deze tijd. Met die inzet wordt voor de derde keer de Preek van de Leek georganiseerd.

'Preken kan prima zonder kerk en bijbel. In 'De Preek van de Leek' proberen vijf dappere dominees van deze tijd het een keer mét. Op een echte kansel, in een echte kerk, met een tekst uit de bijbel', aldus de organisatie.

Op vijf achtereenvolgende zondagen beklimmen singer-songwriter Jeroen Zijlstra, politica Nebahat Albayrak, directeur Ernst Veen, cabaretier Erik van Muiswinkel en bestuurder Alexander Rinnooy de kansel van de Amsterdamse Singelkerk om op hun manier te preken.

De eerste preek vindt plaats op Reformatiedag, 31 oktober, om 17.00 uur in de Singelkerk. De laatste preek wordt op 28 november gehouden (meer informatie).

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid