Spring naar bijdragen

Omstreden Jezus-afbeelding verscheurd


Aanbevolen berichten

Een kunstobject bestaande uit onder meer een homo-erotische afbeelding van Jezus zorgde in de Amerikaanse staat Colorado voor veel ophef. Veel christenen protesteerden tegen de tentoonstelling waar het deel van uitmaakte. Vorige week vernielde een vrouw het kunstobject, zo melden Amerikaanse media.

'The misadventures of the romantic cannibals' (op de foto nog in ongeschonden staat) bestaat uit drie beschilderde panelen van de schilder Enrique Chagoya. Op één paneel staat zowel de omstreden Jezus-afbeelding als de profeet Mohammed die een varken aanbidt. Het kunstobject maakte met nog negen andere panelen deel uit van een expositie in de stad Loveland.

Sinds de opening van de expositie demonstreerden boze christenen voor het museum, tot afgelopen week: een 56-jarige vrouw bezocht de expositie, maar verborg een koevoet onder haar shirt. Toen zij bij het betreffende paneel kwam, sloeg ze met de koevoet het glas van de vitrine kapot, en verscheurde zij de tekeningen.

De politie arresteerde haar niet veel later. Zij kwam op borgtocht vrij nadat iemand anoniem de borg van 350 dollar had betaald.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid