Spring naar bijdragen

Ophef in VS over bijbelverspreiding onder scholieren


Aanbevolen berichten

In de Verenigde Staten is opschudding ontstaan over een initiatief om Bijbels onder scholieren te verspreiden. In slechts enkele weken tijd vonden ruim 300.000 exemplaren hun weg naar Amerikaanse leerlingen. Het einddoel is 17,5 miljoen.

â€The Lifebook†is een actie die door de Gideons op touw is gezet, de organisatie die wereldwijd Bijbels in hotelkamers deponeert. The Lifebook zoekt lokale kerken aan, die op hun beurt vrijwilligers onder studenten rekruteren. Zij delen op school vervolgens de Bijbels uit.

Dat gebeurt met opzet in tussenuren, om de schijn te vermijden dat de school officieel tijd voor de verspreiding van religieuze literatuur ter beschikking stelt. Schoolbesturen, die de neutraliteit van Amerikaanse openbare scholen moeten bewaken, kijken intussen met argusogen naar het initiatief.

De afgelopen jaren zijn in diverse Amerikaanse staten tevergeefs rechtszaken gevoerd tegen Bijbelverspreiding op scholen. Zelfs Amerika’s bekendste burgerrechtenbeweging ACLU moest bekennen dat het uitdelen van Bijbels onderdeel is van de vrijheid van godsdienst en meningsuiting en dat het beleid van openbare scholen om het verspreiden van religieuze literatuur buiten de lesuren tegen te gaan, „overduidelijk verkeerd†is.

Lees hier verder.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid