Spring naar bijdragen

Bijbelverbranding in Iran


Aanbevolen berichten

Iraanse autoriteiten zouden in mei dit jaar honderden Bijbels en Thorarollen hebben verbrand in een grensdorpje in het noordwesten van het land. De heilige boeken waren het land binnengesmokkeld, maar de autoriteiten wisten ze te onderscheppen.

Het Arabisch-christelijke nieuwsorgaan FCNN maakte hier onlangs melding van. De Iraanse staatsmedia meldden niets over het voorval.

De verbranding is waarschijnlijk zo veel mogelijk uit de publiciteit gehouden, omdat men bang was voor negatieve reacties. Zo zorgde de geplande Koranverbranding op 11 september in Florida wereldwijd voor veel ophef.

Iran telt bijna 500.000 christenen. Op de Ranglijst Christenvervolging van stichting Open Doors staat het Arabische land op nummer twee. Volgens Open Doors worden Iraanse christenen geregeld het slachtoffer van discriminatie, mishandeling en opsluiting vanwege hun geloof.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid