Spring naar bijdragen

Duizenden jongeren gaan Bijbel in één jaar lez


Aanbevolen berichten

[preview]Tienduizend jongeren hebben besloten zich aan te melden voor een initiatief waarbij de Bijbel binnen een jaar wordt gelezen. Het initiatief, georganiseerd door jongerenbeweging Soul Survivor, ging op 1 september van start.[/preview] De lancering valt samen met de start van het nieuwe academisch jaar. Veel jongeren keren dan terug naar hun school of universiteit.

De christelijke jongerenwerker en blogger Jon Jolly schrijft: "Hoewel er nog vele andere programma's zijn om Bijbellezen te bevorderen beschikbaar zijn, is het fantastisch dat zo'n grote jeugdorganisatie jongeren wil stimuleren om samen de Bijbel te lezen." Zo'n 30.000 jongeren kwamen naar de vier zomerevenementen van Soul Survivor, wat voor de organisatie een nieuw record opleverde.

Pilavachi, opricht van Soul Survivor, is enthousiast over wat God aan het doen is door middel van zijn organisatie. "We hebben een aantal fantastische verhalen gehoord over wat God heeft gedaan," laat hij weten tegenover Inspire Magazine. "Een jeugdleider die in 2008 christen werd, vertelde me dat dit jaar 20 onkerkelijke jongeren met hen meededen." Op de vierde dag van één van de zomerevenementen van Soul Survivor gaf van die groep 10 jongeren hun leven over aan Christus. "Aan het einde van de vijfde dag was dit aantal gestegen naar 18!," aldus Pilavachi.

"Ik ontmoette een lerares die aan 80 leerlingen van haar school een trip maakte om te zien wat christenen geloven. Nu zijn veel van die tieners zelf christenen! We zijn God dankbaar voor alles wat Hij heeft gedaan. Dit is een jaar van Zijn genade," aldus Pilavachi.

Bron: cip.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid