Spring naar bijdragen

Adem bedreigt Sixtijnse Kapel


Aanbevolen berichten

[preview]De adem van de duizenden bezoekers bedreigt de beroemde fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan. Te veel vocht en warmte, maar ook smog en fijn stof zijn schadelijk voor de kunstwerken, waarschuwde directeur Antonio Paolucci van de Vaticaanse Musea vrijdag in de Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan.[/preview]

Weliswaar is er in de kapel een filtersysteem dat voor een zuivere lucht en een constante temperatuur moet zorgen, maar dat is volgens Paolucci overbelast. Hij baseert zich op een onderzoek dat deze zomer in de kapel is gedaan.

In de kapel komen op openingsdagen ongeveer 25.000 bezoekers. Dat betekent ongeveer vier miljoen per jaar. Dat aantal neemt de laatste jaren toe.

De kardinalen kiezen in de kapel een nieuwe paus. De bekendste fresco's van Michelangelo zijn het Laatste Oordeel en de Schepping. In 1994 werd na bijna vijftien jaar een restauratie van de kapel voltooid.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid