Spring naar bijdragen

[Update] 'Jezus redt' wordt rood


Aanbevolen berichten

Jaap van Ooijen gaat de tekst ‘Jezus redt’ op de dak van zijn boerderij op korte termijn rood verven. Dat zei hij gisteravond in het EO-programma Knevel & Van den Brink. Volgens van Ooijen lost hij hier het probleem mee op.

De Raad van State besliste onlangs dat de tekst van het dak af moet. Volgens van Ooijen staat er letterlijk in de beslissing dat de witte dakpannen verwijderd moeten worden, niet de tekst op zich.

De levensgrote tekst op de boerderij is vanaf een grote afstand goed te zien. De gemeente achtte het in strijd met de gemeentelijke welstandsnormen en dwong van Ooijen de tekst te verwijderen. Na een jarenlange strijd leek de evangelist de strijd te hebben verloren, maar nu kiest hij voor een creatieve oplossing.

Bekijk hier de uitzending van Knevel & Van den Brink.

Update:

Inmiddels zijn de letters overgeschilderd.

Achter de twee nieuwe kleuren zit een gedachte, licht Van Ooijen toe. ,,Jezus is koning en oranje is de kleur van een koningskind. De kleur rood verwijst naar zijn bloed, het offer dat Jezus moest brengen om ons te redden.''

Hoewel de tekst van kleur is veranderd, is hij niet minder leesbaar geworden. Van Ooijen: ,,Ik heb zojuist vanaf de weg gekeken, het ziet er perfect uit.''

Vanwege de regenval van de afgelopen dagen is de boer een paar dagen te laat met het veranderen van de tekst. Daarvoor zou hij een boete kunnen krijgen, maar vooralsnog is die nog niet op zijn deurmat gevallen.

jezusredt.jpg

Bron: Kerknieuws / Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op zondag 05 september 2010 07:16:00 schreef annzie het volgende:

Iriacynthe heeft gelijk.. Jeetje zeg, denkt hij nou echt dat knalrood en knaloranje beter werkt dan wit? Ws krijgt hij sowieso wel een boete nu..

Ach, hij heeft gedaan wat hij moest doen. En wat er nu van komt zullen ze later wel zien puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid