Spring naar bijdragen

Nieuwe methode Bijbeluitleg voor jongeren


Aanbevolen berichten

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) presenteerde afgelopen week tijdens het Xnoizz Flevofestival een "opzienbarende" Bijbelstudiemethode voor jongeren. "Zelfs naar internationale norm een bijzondere methode".

Het gaat om Meet & Greet; een boek met een dvd waar in zogenaamde spiegelverhalen van zeven Bijbelse personen en Bijbelfragmenten naar voren komen. Deze spiegelverhalen vertellen op een eigentijdse wijze een verhaal uit de Bijbel. Bijbelse figuren als Kaïn, Mirjam en Petrus worden in een filmpje van enkele minuten gepresenteerd, waardoor jongeren met meer informatie en inzicht de bijbehorende Bijbelverhalen kunnen lezen en begrijpen. Deze nieuwe methode sluit goed aan bij het lezen van de Jongerenbijbel.

Rieuwerd Buitenwerf, manager afdeling Vertalen en Bijbelgebruik van het NBG, laat weten dat deze manier van Bijbeluitleg goed aansluit bij de manier waarop jongeren tegenwoordig communiceren.

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid