Spring naar bijdragen

Atheïst naar rechter om staatssteun megakruis


Aanbevolen berichten

Een atheïst uit de Amerikaanse Illiniois stapt naar de rechter om 20 duizend dollar subsidie terug te eisen. Met de subsidie is de renovatie van de kruistoren Bald Knob Cross gedeeltelijk gefinancierd. De atheïst Rob Sherman vindt dat de belastingbetaler onterecht geld heeft uitgegeven aan het christelijk symbool.

Hillsong

Volgens Sherman is met overheidssteun de scheiding kerk en staat in het geding gekomen, zo melden diverse media waaronder persbureau AP. Eerder heeft Sherman met succes geprocedeerd tegen een wet die openbare scholen dwong iedere dag een moment van stilte in te lassen.

Op de website van Sherman is te lezen dat hij het als taak van atheïsten ziet om geestelijken voor de rechter te dagen, zodat de epidemie van maatschappelijk onrecht wordt aangepakt. "Het is een grote klus, maar iemand moet het doen."

Dominee en beheerder Steve McKeown gelooft echter niet dat Sherman de zaak gaat winnen. McKeown stelt dat de Bald Knob Cross een toeristische attractie is. De toren is zo'n 34 meter hoog en kan beklommen worden. De subsidie is volgens hem niet om het religieuze symbool, maar om het toeristisch aspect gegeven.

Bron: kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid