Spring naar bijdragen

Dopen in Jordaan kan wél


Aanbevolen berichten

Het water van de Jordaan is wel degelijk schoon genoeg om mensen in te dopen. Dat blijkt volgens de Israëlische autoriteiten van Judea en Samaria uit bacteriologische tests die ze hebben laten uitvoeren in de buurt van Jericho.

De overheid liet het water onderzoeken na berichten dat de rivier door rioolwater zo ernstig vervuild was, dat het dopen van mensen in de Jordaan bij Qasar el-Yehud niet langer verantwoord was.

Volgens brigadegeneraal Yoav Mordechai, hoofd van de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor Israëls water en natuur, is het Jordaanwater zelfs een stuk schoner dan de kritische ondergrens die het ministerie voor Volksgezondheid hanteert. Mordechai's organisatie voert volgens hem ieder kwartaal een dergelijke watertest uit.

Het Israëlische ministerie voor Toerisme heeft tevreden gereageerd op de uitslag van het onderzoek. Er is veel geld geïnvesteerd in de verbouwing van de doopplek bij Qasar el-Yehud, die jaarlijks door onder meer honderdduizend christelijke toeristen wordt bezocht. Het zou de plek zijn waar Johannes de Doper doopte. De angst bestaat dat het terugkerende gerucht dat het Jordaanwater van slechte kwaliteit is, toeristen weghoudt.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid