Spring naar bijdragen

Open Doors stuurt 12.000 protestbrieven naar Nigeria


Aanbevolen berichten

Een protestactie van Open Doors zorgde er voor dat de president van Nigeria maar liefst 12.000 protestbrieven heeft ontvangen. In de brieven wordt de president opgeroepen zich in te zetten voor vrede en rust in het door interreligieus geweld geplaagde noorden van het land.

In het afgelopen half jaar vonden honderden moslims en christenen de dood in geweldsuitbarstingen tussen deze twee groepen. Open Doors zetten daarop de protestactie op touw. Vanuit Nederland gingen enkele honderden protestbrieven richting de Nigeriaanse president. Uit Groot-Brittannië waren dat er maar liefst 4.000. Ook de Amerikaanse, Franse, Duitse, Italiaanse en Australische afdeling van Open Doors deden mee aan de actie.

"Het is moeilijk te zeggen wat het concrete vervolg zal zijn van de president op zo’n protestactie", zegt Klaas Muurling van Open Doors, "maar we geven een duidelijk signaal af. Het is goed dat de situatie in Nigeria zo grootschalig onder de aandacht is gebracht. Ook recent was er geweld. Daaruit blijkt eens te meer de noodzaak dat er moet worden ingegrepen".

Open Doors is een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid