Spring naar bijdragen

Friesland komt met pelgrimsgids


Aanbevolen berichten

[preview]Een speciale pelgrimsgids over Noordoost-Friesland moet het 'bezinningstoerisme' in de regio bevorderen. Noordoost-Friesland is een ,,eldorado van middeleeuwse terpkerken'', jubelen de samenstellers van de pelgrimsgids voor Noordoost Friesland.[/preview] Bijna nergens is de dichtheid van middeleeuwse kerken zo hoog als daar. En dat maakt het gebied uitstekend geschikt voor ,,de toerist die op zoek is naar stilte''.

De gids, een initiatief van stichting Oan 'e dyk in Paesens-Moddergat, moet een overzicht bieden van ,,locaties en activiteiten rond stilte en bezinning'', met verwijzingen naar onder meer wandelroutes. De provincie Friesland beoogt met haar bijdrage aan de gids het 'bezinningstoerisme' te stimuleren.

Ontspannen

Naast de Bonifatiuskapel in Dokkum staan in de gids bladzijden vol idyllische kerkjes van dorpjes als Rinsumageest, Raard, Paesens, Metslawier, en Foudgum. Exclusief christelijk is het gidsje niet: ook de Tibetaans boeddhistische stoepa van Hantum en 'Zen aan de Waddenzee' komen langs. ,,Door te zoeken in deze inspirerende omgeving zal hopelijk ook onze geest zich kunnen ontspannen en zich kunnen openen voor het wonder dat hier overal te zien is'', schrijven de makers.

De gids is gratis te downloaden vanaf de website van de stichting: www.oanedyk.nl.

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid