Spring naar bijdragen

Crisis aan Akademie Hannover na opstappen rector


Aanbevolen berichten

e Akademie für Reformatorische Theologie (ART) in Hannover is in een crisis geraakt doordat de rector, dr. Wolfgang Nestvogel, zijn functie als rector en directielid heeft neergelegd vanwege een conflict over de grondslag van de reformatorische opleiding.

Dat meldt het curatorium van de ART op de site van de academie.

Dr. Nestvogel heeft volgens het curatorium vorig jaar de vraag opgeworpen of ook baptistische, anglicaanse en dispensationalistische (de zogenoemde bedelingenleer betreffende) opvattingen onder het begrip " reformatorisch" in de grondslag van de ART kunnen vallen. De academie oriënteert zich vanouds op de lutherse en reformatorische belijdenisgeschriften. "Na diepgaand onderzoek" is het curatorium gebleven bij zijn standpunt dat het begrip "reformatorisch" niet breder opgevat kan worden, aldus de verklaring.

Prof. dr. J. W. Maris, voorzitter van het curatorium, sprak vrijdag in een toelichting op de verklaring van een "crisissituatie." Dr. Nestvogel is formeel nog als docent aan de opleiding verbonden, maar zijn positie is onhoudbaar geworden, denkt de emeritus hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. "Ik kan mij niet voorstellen dat hij nog docent blijft."

De ART bestaat sinds 2000 en is bedoeld als reformatorisch alternatief voor de Freie Theologische Hochschule in Giessen.

Bron: link

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid