Spring naar bijdragen

"Demonstreren voor Israël contraproductief"


Aanbevolen berichten

Israël heeft vrienden nodig die de regering en haar aanhangers op hun bijziendheid wijzen. Het beeld dat alle Arabieren, Turkije en Iran het land het liefst de zee in willen drijven, klopt niet.

Israël blijft aan alle kanten onder druk. Demonstreren voor Israël vind ik echter contraproductief. Een echte vriend zegt niet alleen 'ik sta achter je', maar vermaant hem ook als hij in een ravijn dreigt te lopen. Waarom doen Israëls vrienden dat niet?

Israël vreest momenteel voor schepen van Hezbollah die nu naar Gaza willen opstomen, waardoor een oorlog tussen Israël en Hezbollah zoals in 2006 nabij lijkt.

Sommigen spreken over een nieuwe Palestijnse intifada. Vorige week zei de Syrische president, Bashar al-Assad, dat de kans op oorlog is gegroeid door de Israëlische entering van de Turkse schepen.

Het is makkelijk de indruk te krijgen dat de Arabieren met Iran en Turkije niks liever willen dan Israël de zee indrijven. In bepaalde pro-Israëlische kringen wordt deze gedachte telkens herhaald, waarmee ze aan Israël een vrijbrief geven om hard militair op te treden tegen elk mogelijk gevaar.

Lees hier verder.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid