Spring naar bijdragen

"Voetbal is hulpmiddel om geloof te communiceren"


Aanbevolen berichten

Terwijl het wereldkampioenschap voetbal al een tijd aan de gang is, verbinden kerken in het Britse Manchester hun gemeenschappen door middel van sport-activiteiten. De kerken doen dit door middel van voetbaltoernooien, familie-dagen, school-programma's, sport-quizzen, een groot scherm en traktaten.

De Methodist Church in Bolton heeft een kamer beschikbaar gesteld waarin diverse voetballers op een video hun getuigenis geven. Het gaat hier om christelijke voetballers die deelnemen aan het WK voetbal in Zuid-Afrika, waarbij de passie voor voetbal is vervangen door een grotere passie voor Christus. "Ik ben gepassioneerd door voetbal en geloof," vertelt Phil Mason, veldprediker van Bolton Wanderers. "Voetbal is een goed hulpmiddel om geloof op spannende manieren te communiceren."

Grote schermen in kerken

Niet alleen in cafés maar ook in kerken worden wedstrijden vertoond op grote schermen. Anthony Delaney, predikant van de Ivy Manchester Church: "Het is niet goed om mensen geïnteresseerd te krijgen in waar wij geïnteresseerd in zijn als we niet bezig zijn met waar 99 procent van de bevolking enthousiast over is." Dave Oakley, algemeen directeur van Ambassadors in Sports voegt toe dat "het WK mensen van alle nationaliteiten en leeftijden bezighoudt."

Ook in Zuid-Afrika zelf richten kerken en organisaties zich op evangelisatie-mogelijkheden. Honderden christelijke coaches bereiken wanhopige arme jonge mensen die kampen met problemen zoals aids en mensenhandel met het Evangelie. "Veel Zuid-Afrikaanse kerken, christelijke organisaties en individuele personen proberen Christus te delen, zowel binnen hun gemeenschappen als met de bezoekende fans uit de hele wereld," vertelt Oakley. Overzeese zendingteams gebruiken de sport als brug, christelijke radio-stations maken speciale sport-programma's en lokale kerken organiseren leuke evenementen om het Evangelie te delen."

"De kerken helpen kwetsbare gebroken levens te herstellen door middel van het Evangelie en het voetbal," aldus Oakley.

Bron: cip.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid