Spring naar bijdragen

Kerk herbouwt levensgroot Jezusbeeld


Aanbevolen berichten

MONROE - De Solid Rock Church in Monroe (Ohio) heeft aangegeven het door brand verwoeste Jezusbeeld opnieuw te gaan bouwen.

Het beeld werd maandagnacht verwoest door brand na een blikseminslag. De brand duurde maar enkele minuten en was binnen een uur helemaal geblust en er vielen geen doden. Maar brandweerchef Mark Neu uit Monroe schat de schade op zo'n 700,000 dollar. Er is ook audioapparatuur verloren gegaan dat binnenkort gebruikt zou worden bij een evenement in de kerk. Dat vertelt hij op de website van de Dayton Daily News.

Terneergeslagen

,,De mensen zijn terneergeslagen door het verlies van hun 'King of Kings'- beeld,'' zegt Neu. ,,Maar ik weet dat ze niet lang bij de pakken zullen neerzetten en het beeld zullen herbouwen.''

Dinsdagochtend was de brandlucht nog in de wijde omtrek van het Jezusbeeld te ruiken. De vijver die voor het beeld ligt, is helemaal troebel door al het puin dat erin is gevallen. Het beeld was bijna 19 meter lang.

Vuurbal

De meldingen die maandagnacht het eerst binnenkwamen zeiden dat de rechterhand van het standbeeld in brand stond. De eerste beller, een automobilist die langs het beeld reed, meldde dat een vuurbal de rechterhand van het beeld had geraakt. Hij zei verbouwereerd: ,,Jezus staat in brand.'' Daarna volgden nog meer meldingen van mensen die hun ogen niet konden geloven.

Het beeld was voorzien van een bliksemafleider en aardingspalen, maar die hebben niet geholpen. Vanuit heel Amerika en zelfs uit China kwamen er telefoontjes voor de kerk in Monroe. ,,Al die aandacht verbaast me niets,'' aldus Mark Neu. Het beeld is een markant herkenningspunt in de hele omgeving.

Gemeentelid Cassie Browning zei dat dit verlies veel mensen raakt. ,,Maar het beeld kan dan wel weg zijn,'' zegt ze. ,,Jezus blijft.''

bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid