Spring naar bijdragen

'Christelijk onderwijs onder vuur'


Aanbevolen berichten

De verkiezingsuitslag van woensdag brengt het christelijk onderwijs verder in problemen. Ook de positie van islamitische scholen kan in het gedrang komen. Dat heeft de Besturenraad, de belangenorganisatie van het protestants-christelijk onderwijs, donderdag gezegd.

Met name de partijen die geen uitgesproken fans zijn van christelijk onderwijs, zoals D66 en GroenLinks, hebben woensdag bij de verkiezingen zetels gewonnen. De grote winnaar van de verkiezingen, de PVV van Geert Wilders, is weliswaar voorstander van christelijk en joods onderwijs, maar juist niet van islamitische scholen. Ook daar kunnen dus klappen vallen, vreest voorzitter Wim Kuiper van de Besturenraad. Zijn organisatie wil ook opkomen voor islamitisch bijzonder onderwijs.

Er is de laatste jaren steeds meer discussie om de vrijheid van scholen te beperken, bijvoorbeeld om segregatie tegen te gaan. Zo werken PvdA, D66 en GroenLinks aan een wetsvoorstel om scholen te dwingen alle leerlingen te accepteren, dus ook leerlingen met een andere achtergrond dan een christelijke.

Volgens voorzitter Kuiper worden christelijke scholen door het voorstel in 'de beklaagdenbank' gezet. "Het komt nooit voor dat kinderen worden geweigerd, maar zo wordt toch die indruk gewekt.''

Hij is bang dat het nieuwe kabinet de viijheid van onderwijs, vastgelegd in de grondwet, verder zal beperken.

bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid