Spring naar bijdragen

Ophef om "vloedgolf-waarschuwing" Yvette Laclé


Aanbevolen berichten

De Evangelische Partij Nederland (EPN) is woest op een video-item van de Amsterdamse tv-zender AT5 waarin volgens de partij sprake is van demonisering van haar lijsttrekker: Yvette Laclé (foto).

Laclé kwam in 2007 en 2008 – toen nog Yvette Lont geheten - veel in het nieuws naar aanleiding van haar uitspraken over homoseksualiteit. Zij was toen Amsterdams deel-gemeenteraadslid voor de ChristenUnie. Eind 2008 stapte ze uit die partij omdat zij zich niet meer kon vinden in het in haar ogen veel te tolerante homostandpunt. Zij richtte dit jaar de EPN op, die zich kenmerkt als een orthodox-christelijke partij. Zij hoopt bij de komende verkiezingen één zetel te halen. In de peilingen staat zij op nul.

AT5 had toestemming om te filmen tijdens een viering in de kerk van Laclé. Op beeld is te zien dat zij haar medegelovigen waarschuwt voor "een overstroming of zeebeving". Dit kan voorkomen worden als Nederland zich massaal bekeert. AT5 maakt daarbij de opmerking dat stemmen op de EPN het gevaar ook kan afwenden. Dat viel in slechte aarde bij de partij.

'Een leugen en complete verdraaiing van de geloofsuitspraak', zo luidt een persbericht, 'op een christelijke partij stemmen is niet de redding'. De EPN eist een rectificatie en overweegt eventuele gerechtelijke stappen.

In reactie hierop is de EPN ook van plan een Meldpunt Christen Discriminatie op te richten. Zij merkt namelijk 'meer intolerantie uit de samenleving te ervaren voor het christelijke geloof'.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid