Spring naar bijdragen

"Jongeren kennen Jezus niet meer"


Aanbevolen berichten

[preview]De Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard (foto) vindt dat het vak godsdienst in het Belgische onderwijs te veel op maatschappijleer lijkt. Belgische godsdienstleraren reageren niet enthousiast op de uitspraken. [/preview]

"Ik wil opnieuw een lijn in het godsdienstonderwijs. Die les moet gaan over het christendom en over de figuur van Jezus. Als jongeren dat allemaal niet meer meekrijgen, hoe wil je dan dat ze bij de Kerk blijven hangen? Godsdienstles is iets anders dan maatschappijleer. Laat dat nu eens duidelijk zijn". Dat zei aartsbisschop André-Joseph Léonard tijdens zijn bezoek aan het Vaticaan vorige week.

Léonards woordvoerder Eric de Beukelaer geeft meer uitleg: "Twintig jaar geleden was er geen probleem, toen kregen kinderen thuis veel informatie over het evangelie. Maar nu komen zij niet meer in contact met Jezus en de christelijke boodschap, en daarmee moeten we in de godsdienstlessen rekening mee houden."

De reacties op die uitspraken waren afgelopen weekend niet mals. De Antwerpse godsdienstleraar Jan Maes en zes van zijn collega's spreken in een reactie over een 'als onderwijs vermomde indoctrinatie'. Zij maken het onderscheid tussen de catechese op vrijwillige basis, die van de parochies uitgaat, en een verplicht vak op school. "Een dictaat zal het averechtse effect hebben", zegt Maes. "Dan jaag je de jongeren nog meer weg."

Bron: De Standaard

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid