Spring naar bijdragen

Zij maakt het verschil 35.000 steunbetuigingen


Aanbevolen berichten

DEN HAAG - [preview]De uitspraak van de Hoge Raad op 9 april 2010 inzake het vrouwenstandpunt van de SGP heeft talloze reacties uitgelokt. Bijna 35.000 mensen hebben tot nu toe een manifest ondertekend.[/preview]

Dat is te lezen op de website www.zijmaakthetverschil.nu. "Deze actie is geen initiatief vanuit de SGP zelf en behoort ook niet tot de verkiezingscampagne. Wel draagt de SGP dit initiatief een warm hart toe en ondersteunt ze het van harte", zo is te lezen op deze site.

Op vrijdag 9 april 2010 kwam de Hoge Raad met haar langverwachte uitspraak inzake het vrouwenstandpunt van de SGP. Concreet houdt de uitspraak in dat de SGP vrouwen niet langer mag uitsluiten van de kandidatenlijst voor verkiezingen. De Nederlandse overheid dient effectieve maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de SGP ook daadwerkelijk vrouwen laat delen in het passief kiesrecht.

De uitspraak van de Hoge Raad op 9 april 2010 inzake het vrouwenstandpunt van de SGP heeft talloze reacties uitgelokt. Veel mensen vinden dat grondrechten opgeofferd voor het ‘supergrondrecht', het anti-discriminatiebeginsel. "Wij willen een stem geven aan het gevoel van bezorgdheid en onrust. Het is nu het moment om een signaal af te geven aan onze overheid en samenleving: het gelijkheidsdenken slaat door!", aldus de schrijvers van het manifest.

Ondertekenaars van het manifest zeggen met hun handtekening niet dat ze het eens zijn met het vrouwenstandpunt van de SGP, maar wel dat ze vinden dat het arrest van de Hoge Raad wezenlijke vrijheden in onze democratie aantast.

"In ons land dat tolerantie en pluriformiteit hoog in het vaandel heeft staan, wappert nu de vlag van het gelijkheidsdenken in de top", zo is te lezen op zijmaakthetverschil.nu. "Het gelijkheidsbeginsel prevaleert boven grondrechten als de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van vereniging en organisatie. De consequentie daarvan is dat er voor minderheden slechts plaats is in onze democratische samenleving als zij zich voegen naar de opvattingen van de meerderheid. Zelfs de SGP, een partij die al bijna een eeuw in de Kamer zit en waarvan de Kamerleden zich voorbeeldig houden aan de spelregels van de (parlementaire) democratie, wordt de vrijheid ontnomen om zich te organiseren in lijn met de eigen opvattingen."

De actie zijmaakhetverschil.nu wordt afgesloten met een bijeenkomst op zaterdag 8 mei 2010. Op deze dag zullen verschillende sprekers een tegengeluid laten horen. Ook worden de verzamelde handtekeningen overhandigd aan de lijsttrekker van de SGP, Kees van der Staaij.

Bron: Uitdaging

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid