Spring naar bijdragen

Afspraak met de Bijbel


Aanbevolen berichten

[preview]EINDHOVEN - Leerlingen van het Christiaan Huygens College hebben van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 april een ‘afspraakje’ met de Bijbel.

In de BibleDate, een uitschuifbare trailer van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), krijgen de leerlingen een interactief programma aangeboden over het 'Boek der boeken'. De trailer is te vinden bij winkelcentrum Woensel.[/preview]

Mark Koelewijn, captain van de BibleDate: "Jongeren willen verschillende dingen snel achter elkaar doen in een korte tijd. Ze mailen, hyven, spelen spellen en doen hun huiswerk. En dat allemaal door elkaar heen. Ze staan vaak open voor ideeën van anderen, als je ze maar op een goede manier aanspreekt. Ook zijn ze open over hun geloof en vertellen ze zonder schaamte over hun visie op de Bijbel. In de BibleDate krijgen ze daar volop de gelegenheid voor. Snel en flitsend, dat wel. Maar daarom nog niet oppervlakkig."

In de BibleDate kiezen de leerlingen zelf over welke thema’s zij willen praten. Aan de hand van onderwerpen als respect, geweld, relaties en vriendschappen maken de jongeren kennis met de Bijbel en ervaren ze de invloed van deze thema’s in hun omgeving. Wat zij er uiteindelijk van vinden, is aan hen. Vandaar dat het programma Up to You heet.

Onderdeel van het programma is Up to You-tv. Jongeren maken in de BibleDatestudio een kort filmpje van een bijbelverhaal. Het publiek in de BibleDate kan meteen zien wat er gebeurt en 's avonds staat het resultaat ook op:

Bron: deweekkrant.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid